Over WelkeWolk.nl

Even voorstellen, mijn naam is Ruben Verweij. Ik ben deze website gestart vanwege een passie voor wolken, weer en natuurkunde in het algemeen. Kort iets over mij:

  • Op dit moment ben ik wetenschappelijk medewerker bij het RIVM, waar ik me richt op het modelleren van atmosferische processen en wetenschappelijk onderzoek gerelateerd aan luchtkwaliteit. Mijn bijgewerkte CV staat op LinkedIn.
  • Voor ik bij het RIVM ging werken, heb ik tijdens mijn PhD gekeken naar de self-assembly en diffusie van microscopisch kleine colloïdale deeltjes in de groep van Daniela Kraft, zoals beschreven in mijn proefschrift.
  • Een overzicht van al mijn publicaties is te vinden via ORCID.
  • Mijn overige hobby’s zijn – naast alles wat met wolken te maken heeft – jazz, gitaar, fotografie en tuinieren.